RSS

Avoin Elämä

Näin toimii Open Source

Errata (päivitetty viimeksi 2.5.2005)

SivuVirheOikein
66, 73 München tilasi Linuxin SUSE:lta ja IBM:ltä Kun Münchenissä päätettiin Linuxiin siirtymisestä, oli kaupungilla käsittelyssä vastakkaiset tarjoukset Microsoftilta ja IBM+SUSElta. Näiden tarjousten perusteella kaupunki päätti siirtyä Linuxiin. Yleisesti tulkittiin ja lehdistössä raportoitiin, että München oli päätynyt nimenomaan IBM:n ja SUSE:n tarjoamaan ratkaisuun. Todellisuudessa tämä oli vasta periaatepäätös, minkä jälkeen Linux-ratkaisua lähdettiin tarkemmin selvittämään. Lopulta useiden eri Linux-tarjousten joukosta München päätyi Debianiin perustuvaan ratkaisuun, jonka toimittajina ovat saksalaisyhtiöt Gonicus ja Softcon. http://lwn.net/Articles/132396/
206 Epilogin 4. luvun lopusta on jäänyt viimeinen kappale kääntämättä.

[...]

Sitä paitsi, syyllisyyden tunnustaminen on juuri se mikä tekee sinusta johtajan. Se osaltaan juuri saa ihmiset luottamaan sinuun ja sen takia ansaitset myös kaiken työlle tulevan kunnian, koska olet se jonka tehtävä on sanoa: "Minä mokasin". Ja jos olet seurannut näitä ohjeita tarkasti, olet jo oppinut sanomaan sen tosi hyvin.

Maailma muuttuu (päivitetty viimeksi 25.9.2005)

14.9.2005 UserLinux julistettiin virallisesti kuolleeksi. Kyseessä lienee kätkytkuolema, sillä projekti ei koskaan päässyt nettikeskustelua pidemmälle. UserLinux mainitaan kirjassa Debiania käsittelevässä kappaleessa. Vaikka tämä projekti ei onnistunutkaan, ovat Debianiin perustuvat Linuxit vallanneet markkinoita suurin piirtein Brucen kaavailemalla tavalla Münchenin lisäksi varsinkin Espanjassa ja Etelä-Amerikassa.

6.6.2005 Debian saa julkaistua uuden version 3.1. Uusin Debian sisältää 15490 ohjelmaa (deb-pakettia), ja sen tekemiseen osallistui noin 1000 kehittäjää.

7.4.2005: Mandrake Linuxin valmistaja Mandrakesoft yhdistyi brasilialaisen Linux-jakelija Conectivan kanssa. Uuden yhtiön nimeksi tuli Mandriva ja tuote tunnetaan vastaavasti nimellä Mandriva Linux. (Tiedote)


 

avoinelama.fi-sivuston kuvat ja teksti, milloin ei erityisesti muuta mainita, ovat vapaasti kopioitavissa Public Domain -ehdoin.