RSS

Anna tippiä

"Avoin Elämä: Näin toimii Open Source" on luettavissa netissä ja vieläpä kopioitavissa Open Source -ehdoin. Open Source ei kuitenkaan ensisijaisesti eikä välttämättä tarkoita ilmaisuutta, kuten kirjan lukenut tietääkin. Vaikka verkkoversion lukeminen ja kopiointi onkin ilmaista, on siitäkin mahdollista maksaa "tippiä". Se on jopa suotavaakin, jos satuit pitämään lukemastasi.

Tuloilla katetaan kirjan sekä tämän verkkosivuston julkaisuun liittyviä kustannuksia. Jos rahaa jää yli, tullaan se mahdollisesti käyttämään kirjan kääntämiseen englanniksi.

Tippiä voi antaa joko PayPal-maksulla tai luottokortilla. Kuten yleensäkin, tipin suuruus on antajan päätettävissä, mutta suositeltava hinta on 5-10 euroa. (Muista, että jos ostaisit kirjan paperiversion, tukisit samalla Electronic Frontier Finland ry:tä.)

Kun muutin TKK:lle opiskelemaan, en aluksi viihtynyt Helsingissä. Olin pienen kaupungin kasvatti ja pääkaupunki tuntui isolta ja kolkolta. Helsingin ilmastokin on kylmä ja kostea, joitain harvoja kesäpäiviä lukuunottamatta. Yksi asia kuitenkin sai minut aina iloiseksi, nimittäin lukuisat katusoittajat. Minulla on tapana antaa euro tai kaksi jokaiselle katusoittajalle, joka vastaan tulee. (No, en liiku keskustassa joka päivä, mutta kuitenkin.) Miten sinä? Annatko euron katusoittajalle? Entä kirjailijalle?


 

avoinelama.fi-sivuston kuvat ja teksti, milloin ei erityisesti muuta mainita, ovat vapaasti kopioitavissa Public Domain -ehdoin.