RSS

Avoin Elämä

Näin toimii Open Source

Alkuperäistiedostot

Luettavaksi tarkoitettujen tiedostojen lisäksi, voit tältä sivulta kopioida itsellesi alkuperäiset tekstinkäsittelyohjelman ja kuvankäsittelyohjelman tiedostot, joista kirja on tuotettu. Open Source -hengessä voit käyttää niitä omiin teoksiisi, tai julkaista kirjasta muunnellun version, lisätä tai poistaa jotain tai tehdä vaikkapa käännöksen. Open Source -ehdot on selitetty tarkemmin alla.

Tarvittavat ohjelmat

Tekstinkäsittelyohjelmana on käytetty OpenOfficen versiota 1.1 ja kuvankäsittelyohjelmana Gimp 2.0. Molemmat ovat saatavana ilmaiseksi sekä Windowsiin, että Linuxiin. Tarvitset niitä ylläolevien tiedostojen käyttämiseen:

Open Source -ehdot

Teksti

No Rights Reserved (Creative Commons)

(cc) Henrik Ingo 2005

Tämän kirjan teksti (poislukien kannen kuva ja epilogi) on julkaisuhetkellä vapautettu yhteisomistukseen (Public Domain). Tekstiä voi vapaasti kopioida, julkaista ja muokata, kokonaan tai osittain. Kirja on luettavissa ja kopioitavissa internetissä: http://www.avoinelama.fi

Public Domain, katso: http://creativecommons.org/licenses/publicdomain/

Kannen kuva: Ihminen kohtaa pingviinin

(cc) Henrik Ingo 2005

Some Rights Reserved (Creative Commons)

Kannen kuva on vapaasti kopioitavissa Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssissä mainituin ehdoin (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/). Sitä voi vapaasti kopioida, julkaista ja muokata, kokonaan tai osittain, edellyttäen että kaikki alkuperäiset tekijät mainitaan ja näitä samoja ehtoja sovelletaan myös edelleen julkaistuihin ja muokattuihin teoksiin. Kansikuva ja sen yksittäiset osat ovat saatavilla elektronisessa muodossa osoitteessa http://www.avoinelama.fi. Jotkut kollaasin osat ovat kopioitavissa vapaammin ehdoin kuin kokonaisuus.

Kannen kuva on kollaasi seuraavista kuvista:

Epilogi

© Linus Torvalds 2004

Käännös: Henrik Ingo, 2005

Epilogi on alunperin julkaistu englanninkielisenä lokakuussa 2004, osana Linuxin dokumentaatiota. Sen kopiointi ja julkaiseminen on sallittu GPL lisenssin määräämin ehdoin, ks. http://www.gnu.org/copyleft/gpl.html (suomeksi http://www.turre.com/licenses/gpl_fi.php). Tämä kirja on kokonaisuudessaan saatavana elektronisessa muodossa ("lähdekoodi") osoitteessa http://www.avoinelama.fi. Epilogi on myös saatavana Linuxin lähdekoodin tiedostossa Documentation/ManagementStyle.

GPL-lisenssin ehdot ovat tässä tapauksessa käytännössä yhtenevät edellä selitetyn Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssin kanssa: Alkuperäiset tekijät on mainittava, "lähdekoodi" eli tässä tapauksessa alkuperäiset tekstitiedostot on oltava saatavilla ja myös kaikki uudet teokset on pakko julkaista GPL-lisenssin ehdoin.

Creative Commons

Lue myös: Mikä on Creative Commons?

Kirjan etukansi

 

avoinelama.fi-sivuston kuvat ja teksti, milloin ei erityisesti muuta mainita, ovat vapaasti kopioitavissa Public Domain -ehdoin.