RSS

Vaalit 2007

avoinelama.fi viralliset äänestyssuositukset

Kuluneella vaalikaudella eduskunta on tehnyt tietoyhteiskunta-asioissa vuoroin järjettömiä, vuoroin vahingollisia päätöksiä. Asiantuntijoiden ja kansalaisten palaute sivuutettiin ja virkamiehet, ministerit ja etujärjestöt veivät lainsäädäntökoneistoa kuin pässiä narusta. Näin myös syntyi käsite "masinointi", väite siitä, että edustajille lähetetyt sähköpostit eivät ole todellista kansalaispalautetta vaan ne ovat Mikrobitin toimittajien ja muiden nimeämättä jääneiden teknologiayhtiöiden masinoima lumekampanja.

Avoin Elämä -blogi osallistuu näissä eduskuntavaaleissa masinointiin. Nyt testataan onko masinointiverkoston voima todellista vai ei. Tavoitteena on äänestää eduskuntaan mahdollisimman moni sellainen kansanedustaja, jonka voimme luottaa turvaavan perusoikeuksiamme tietoyhteiskunnassa. Viralliset avoinelama.fi ehdokkaat perustuvat laajaan verkossa vallitsevaan konseksukseen, heidät on valittu niin että kaikki bloggaajat, tietoyhteiskunta-aktivistit ja muut masinoijat voivat yhdessä rintamassa seistä näiden suositusten takana.

Kullekin vaalipiirille on alla avoinelama.fi blogin virallinen äänestyssuositus. Tavoitteena on keskittää vaalipiireittäin äänet yhdelle ehdokkaalle. Jos edes nämä alla olevat ehdokkaat pääsisivät eduskuntaan, se olisi jo pienen vallankumouksen veroinen saavutus. Toissijaisena tavoitteena on yksinkertaisesti saada virallisille ehdokkaille mahdollisimman paljon ääniä. Jos nämä masinointiverkoston ajamat ehdokkaat saavat paljon ääniä, pääsivätpä he sitten eduskuntaan tai ei, tulos kyllä noteerataan muissa puolueissa. Tämä on se mitä lopulta haluammekin.

Ja avoinelama.fi viralliset ehdokkaat ovat...

1. Helsinki
Masinointisoturit, eli Leena Romppainen, Mikko Rauhala ja Mikko Särelä (Liberaalit, sit)
Poikkeuksellisesti Helsingin vaalipiirissä äänestyssuositus kohdistuu kolmeen ehdokkaaseen. Koska Masinointisoturit ovat Liberaalien listoilla, on odotettavissa että joku heistä nousee listan kärkeen. Tällöin Suomen vaalitavan ansiosta myös muille ehdokkaille annetut äänet hyödyttävät ykkösehdokasta. Helsinkiläiset voivat siis nauttia tästä mahdollisuudesta: teillä on kolme hyvää ehdokasta mistä valita. Laskelmien mukaan kolmikko tarvitsee reippaasti yli 10 000 ääntä jotta yksi (kaikkien puolesta) soturi pääsee läpi, joten käy äänestämässä ja pakota kaverisikin äänestämään!
2. Uusimaa
Jyrki Kasvi (Vihreät)
Jyrki on ollut ainoa tietoyhteiskunta-asioita kunnolla ymmärtävä kansanedustaja menneellä kaudella, ja päässee myös näissä vaaleissa riman yli uudelle kaudelle. Nyt on kuitenkin aika palkita Jyrki kunnon äänisaaliilla, mitä enemmän ääniä vaaleissa, sitä enemmän painoarvoa hän saa ajamilleen asioilleen eduskuntatyössä ja Vihreiden eduskuntaryhmässä.
7. Pirkanmaa
Riitta Santala-Köykkä (Vihreät)
Pinseri-blogi on yksi Suomen vanhimmista ja luetuimmista blogeista ja Riitta toinen sen kirjoittajista. Pinseri-blogi oli aktiivisesti mukana muun muassa tekijänoikeuslain aikaisessa masinoinnissa. Pinseri-blogista sai myös alkunsa kaikkia Suomen bloggaajia palveleva blogilista.fi.
11. Pohjois-Karjala
Osmo Ihanus (Keskusta) (Lisätty 24.2.)
Pohjois-Karjalasta olemme onnistuneet löytämään suosittelemisen arvoisen ehdokkaan. Osmo Ihanus on Keskustan Pohjois-Karjalan piirin varapuheenjohtaja ja Keskustanuorten puheenjohtaja. Työkseen hän toimii ohjelmoijana, verkkotietojärjestelmien asiantuntijana ja projektipäällikkönä ja politiikan puolella on muiden poliittisten teemojen ohella yrittänyt herättää Pohjois-Karjalaa ymmärtämään tietoyhteiskuntaa.
13. Keski-Suomi
Tapani Tarvainen (Vihreät, sit)
Tapani Tarvainen on EFFI ry:n pitkäaikainen hallituksen jäsen ja nykyinen puheejohtaja. Hän on toiminut myös Amnestyssä ja on viraltaan Jyväskylän yliopiston Yli-insinööri, lempinimeltään Ylinörtti.

avoinelama.fi virallisella ehdokkaalla on oikeus käyttää www-sivuillaan ja muussa vaalimainonnassaan seuraavaa banneria:

avoinelama.fi suosittelee äänestämään 
(VAALIT 2007)

Banneria saa myös käyttää www:ssä esimerkiksi omassa blogissaan seuraavin ehdoin:

  1. Blogi tai muu www-sivu ei liity kehenkään 2007 eduskuntavaaliehdokkaaseen tai puolueeseen, erityisesti sivun kirjoittaja ei ole ehdokas.
  2. Sivulla ei bannerin yhteydessä käsitellä vaaleja tai kansanedustajaehdokkaita muuten kuin suositellaan äänestämään virallisia avoinelama.fi ehdokkaita.
  3. Banneri on linkki tälle sivulle.

Voit helposti kopioida bannerin sivullesi käyttämällä allaolevaa koodia:


Taustaa näille valinnoille löytyy Avoin Elämä -blogista, kuten myös kommentteja muista hyvistä (ja huonoista) ehdokkaista. Jokaisesta ylläolevasta vaalipiiristä löytyi myös muita hyviä ehdokkaita. avoinelama.fi toivottaa myös heille jokaiselle onnea ja menestystä vaaleissa. Muun muassa taktisista syistä virallinen avoinelama.fi äänestyssuositus on kuitenkin annettu vain ylläoleville ehdokkaille.

Monesta vaalipiiristä ei ole vielä löytynyt yhtään suosittelemisen arvoista ehdokasta. Vinkkejä otetaan edelleen vastaan.


 

avoinelama.fi-sivuston kuvat ja teksti, milloin ei erityisesti muuta mainita, ovat vapaasti kopioitavissa Public Domain -ehdoin.